Gevoelige tanden - Kiespijn. Tips en wat te doen bij kiespijn

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Gevoelige tanden

Nieuws

Gevoeligheid van de tandzenuw komt door blootliggend tandbeen en kan resulteren in een vervelend gevoel in de mond. De gevoeligheid is af en toe of regelmatig voelbaar, maar een teken dat u goed op de mondverzorging moet letten.

Net onder het glazuur ligt het tandbeen, waardoor duizende tubuli, ofwel microscopisch kleine buisjes, lopen. De zenuwen in de tubuli kunnen gevoelig raken wanneer het tandbeen bloot komt te liggen voor prikkels door koud voedsel of koude dranken. De gevoeligheid kenmerkt zich door een scherpe en korte steek in de tand of kies.

Overgevoeligheid van het tandbeen is een naar gevoel in de mond, als blootliggend tandbeen geprikkeld wordt en je tanden of kiezen op die stimulans reageren. Bij overgevoeligheid is een goede mondverzorging noodzakelijk om de pijn te kunnen verminderen en ernstigere aandoeningen te voorkomen.

Sensodyne

Als voorbeeld gebruiken we Sensodyne, omdat deze tandpasta ook veel wordt voorgeschreven door tandartsen bij gevoelige tanden.

Sensodyne met kalium, ofwel Sensodyne voor gevoelige tanden, gaat de prikkels die worden veroorzaakt door koud voedsel tegen. Door minimaal twee keer per dag te poetsen met Sensodyne krijgen uw tanden een langdurige bescherming tegen deze prikkels en zult u minder last hebben van gevoelige tanden. Indien u geen gebruik maakt van Sensodyne voor gevoelige tanden bij overgevoeligheid kunnen warme en koude invloeden door het afgesleten glazuur of terugtrekkend tandvlees de zenuwen in de tand of kies prikkelen.

Extra mondverzorging

Naast het gebruik van een tandpasta speciaal voor gevoelige tanden is het ook aan te raden gebruik te maken van andere mondverzorgingsproducten. Tandartsen raden flossen, ragen of stoken aan om de mondverzorging naast het poetsen aan te vullen. Kies de methode die u fijn vindt en zorg dat u minimaal één keer per dag gebruik maakt van deze extra mondverzorgingsmiddelen.

Heeft u ernstigere klachten of werken de eerder genoemde mondverzorgingsproducten niet tegen de overgevoeligheid? Neem dan contact op met uw tandarts om uw gebit te laten nakijken en/of reinigen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu